Advent u Hrvatskom zagorju /jednodnevni izlet

Cijena: 135,00 KN Polazak: 12.12.2020.

POLAZAK: 12.12.2020.

Opis

 Oduševite se bajkovitim dvorcima Hrvatskog zagorja, Velikim Taborom i Trakošćanom,

prošetajte najpoznatijim marjanskim svetištem u Hrvatskoj i izradite svoj ukras za bor u obliku licitarskog srca…

Plan puta

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarsta grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 07.15h. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 07.30 sati prema impozantnom VELIKOM TABORU. Nije poznato točno vrijeme izgradnje dvorca, no prema nekim izvorima, sagrađen je u drugoj polovici 15. stoljeća, u vrijeme turskih provala, i to vjerojatno kao ratni logor. Prema ocjeni UNESCO-a, s razlogom pripada najvišoj kategoriji spomenika. Uz dvorac je vezana legenda o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi plemića Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desinićke. Razgled dvorca u pratnji kustosa. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema najromantičnijem i najljepšem dvorcu u Hrvatskoj, TRAKOŠĆANU. Vožnja prekrasnim Hrvatskim Zagorjem, uz zanimljive, edukativne teme koje će Vam naš vpdotej putovanja prenijeti za vrijeme vožnje. Dvorac Trakošćan je jedan od najznačajnijih kulturno povijesnih spomenika na području Republike Hrvatske i pripada nultoj kategoriji. Po dolasku, razgled muzejskog postava iz davnih vremena u pratnji, koji je ambijentalno postavljen u izvornoj funkciji te Vam daje mogućnost da se u potpunosti uživite u razdoblje koje seže od 13. st. pa sve do baroka, rokokoa i klasicizma. Osim prakrasnog dvorca, cijeli kompleks obuhvaća jedan od najljepše formiranih i održavanih pejzažnih parkova u Hrvatskoj i istoimeno jezero. Nakon razgleda dvorca, slobodno vrijeme za ručak, kavu ili šetnju uz obalu jezera. Okupljanje grupe i odlazak prema najpoznatijem marjanskom svetištu – MARIJI BISTRICI. U ovom svetištu i prošteništu štuje se čudotvorni kip Majke Božje s Djetetom u naručju, pred kojim su tijekom stoljeća milijuni pobožnih hodočasnika klečali i molili i od nebeske Majke dobivali pomoć i uslišanje. Kip je kroz svoju povijest nekoliko puta bio skrivan od opasnosti koje su mu prijetile, posljednji je puta pronađen i postavljen na oltar u srpnju godine 1684. godine, od kada su i započela hodočašća u ovo svetište. Odlazak na kratku prezentaciju o izradi LICITARSKOG SRCA, nakon čega ćete imati priliku ukrasiti svoje licitarsko srce, kojeg ćete ponijeti sa sobom i može Vam poslužiti kao ukras za bor ili poklon za dragu osobu. Dok se suveniri suše, otići ćemo u razgled svetišta u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Planirani povratak na mjesto polaska je do 20.30 h.

POLAZAK: 12.12.2020.
CIJENA PO OSOBI: 135,00 Kn

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, prezentaciju i bojanje licitara, licitarsko srce, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za dvorce Veliki Tabor i Trakošćane, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

DOPLATA (prijava u agenciji):
– dvorac Trakošćan: 40,00 kn
– dvor Veliki Tabor uz stručno vodstvo: 30,00 kn

STANICE POLASKA: BRCKOVLJANI, DUGO SELO, SESVETE, DUBRAVA

*NAPOMENA: Najmanji broj prijavljenih putnika jest 30. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Za ovo putovanja vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” agencije “Darojković d.o.o.”  koje možete preuzeti na web stranici ili zatražiti od djelatnika

DODATNE NAPOMENE:
Sukladno preporukama HZJZ, preporučamo nošenje maske za lice. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
Agencija ne odgovara za izgubljene ili otuđene stvari u prijevoznom sredstvu ili samoj destinaciji.

PRIJAVE SE VRŠE PUTEM MAILA ILI OBRASCA ZA UPIT. ODGOVOR I DALJNJE UPUTE ŠALJEMO MAILOM, PA LJUBAZNO MOLIMO DA PROVJERITE I NEŽELJENU POŠTU BUDUĆI DA KOD NEKIH PRUŽATELJA USLUGA ODGOVORI ODLAZE U SPAM.
PRIGOVORI SE PRIMAJU PISMENIM PUTEM NA MAIL: info@darojkovic.hr  ILI OSOBNIM DOLASKOM U AGENCIJU

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.